Ékszerkarbantartás, ékszertárolás

2012. március 13., kedd

Kerti Tavasz

Jelentem, itt a kerti Tavasz...:-) A hétvége a kertészkedés jegyében telt, így nem maradt idő az ékszerezésre, így néhány régebbi darab kerül majd terítékre a kertecském után...

Ez bizony sajnos, de nagyon jó érzés volt a tökéletes állapotú földecskénken veteményezni, az új (tavaly augusztusi) telepítésű szamócást megszabadítani a tyúkhúrtól (mely jó jelzőnövénye a tápanyagdús talajnak) és betakarni a sorközöket a tyúkól használt szénájával.

A tyúkok is élvezték a hirtelen támadt szabadságot: vidáman kapirgálták végig a kertet...de vége is szakadt a jó világnak, mivel sok picike mag került a földbe, melyek majd nyáron-ősszel okoznak majd nagy-nagy örömet.
Kíváncsiságból lefátyolfóliáztam a tél alá vetett borsóm egy részét, így majd kiderül, megéri-e pénzt és időt szánni erre a műveletre...

Megjött a futár is - korábban, mint vártam, így a párom az öreg, halott barackfa tönkjének kivétele után már ásta is a "lövészárkot", melybe az áfonyák tőzeges talajcseréje és végül a kis cserjék is kerülnek.

A tél alá duggatott fokhagyma utólérte magát, dacolva a tavaly őszi szárazsággal, a virághagymák szintén hegyeskednek: kicsi sárga krókuszaim bimbóznak már, a hóvirág lassan elvirágzik. A nárciszok nálam késeiek,egyenlőre nincs bimbójuk, de a kertutca végében, ahol éri a nap, már van sárguló bimbó.

Kislányom kérésére került fehér és lila orgona a ház elé és nagyon megdicsértem, mert a 4 tulipánhagyma, amit ő egyedül ültetett el tavaly játékháza elé, hiánytalanul kikelt.

Kedves Kolléganőm, Erzsike, meglepett egy csomag  földimogyoró vetőmaggal :-) Lesz ám idén is kísérletezés...

És íme egy kép: 1 hónap és ilyen lesz a kisházunk eleje :-)



De most egy kicsi ékszer tervezése-kivitelezése következik: egy királykék geometrikus csoda és egy archaikus, hosszú vöröslánc, medállal...:-)

Szép tavaszt Nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése